Gert O. Johansen

 • Det er sikkert en uoverkommelig opgave for konsulenterne at følge med på diverse Facebook-grupper.
  Ja men det er da en falliterklæring fra konsulenterne, at de så fravælger foreningens eget debatforum.
  Jeg undrer mig lige som Gunner og Ole over, at foreningens debatforum er så dødt, og at det så åbenbart er mere attraktivt at boltre sig på FB’s…[Læs mere]

 • Hvad bruger du det til Ole ? Kan man f.eks. lave brændevin af det ?
  I de her coronatider hvor vi spritter hænder i tide og utide kunne man jo også godt tænke lidt mere på “det invortes”.  Coronavirus er jo specielt farlig for lunger og luftveje generelt, så lidt sprit til invortes brug må da være lige så vigtig ?

 • Klynk med dig Ole.
  Du afslører jo dig selv, for med  6.500 Kr. udbetalt om måneden, så kan de fleste da nok regne ud, at du ikke er helt uformuende ved siden af.
  Men jeg kan da tilbyde, at hente dig (helt gratis) ved færgen en dag, så kan vi to jo lave en lille fælles pensionisttur til Det Grønne Museum ?

 • Ole med de dagspriser på safran, så skulle du da overveje, at sætte en safranfælde på dine stader i stedet for pollenfælden ?

   

 • Gert O. Johansen svarede til emnet Beachflag? i forummet Åben debat 1 måned siden

  Nu er smag og behag jo individuelt, og altså forskelligt fra person til person. Men jeg vil nu gerne gi’ dig ret Frode, de pynter s’gu’ ikke i landskabet, og mange af dem er ydermere ret ideforladte.

 • Hej Ole BiSam. Hvad er dødsboer ? Har du haft sygdom, eller er det bare vinterdøde bier ?
  Og så spekulerer jeg på om der er nogen særlig grund til din lidt omstændige afsmeltningsmetode ?
  Jeg kan let og enkelt afsmelte 30 rammer på ½ – 1 time i min dampvokssmelter. Det er omkring en femmer til strøm, og så render voksen pæn og ren ud i en lille g…[Læs mere]

 • Er det mon det Jakobsens mener, når de pudser glorien og påstår, at de gør rigtig meget for at markedsføre Dansk produceret honning ?
  Og hvad betyder betegnelsen “Hverdagshonning” det lyder umiddelbart ikke som et kvalitetsprodukt, snarere som en andenklasses discountvare.
  15 kr. –  det er så 12 kr. når momsen er betalt, og så minus udgifter…[Læs mere]

 • Tak for tilbudet Kurt, lidt for langt at køre. jeg er jo midtjyde, og jeg kan se, at du er ø-bo.

  Men jeg mindes, at der for lang tid siden var nogen der henviste til en der solgte “de rigtige” piletræer, så måske en eller ande ka’ gi’ mig et tip ?

 • Hvor køber man “de rigtigt” piletræer til en bi-beplantning ? Og hvad skal man købe, så man er sikker på at få nogen bierne kan bruge. Altså gerne tidlige træer og gode pollentræer.

 • Nåh ja Ole BiSam, mit indlæg skulle heller ikke forstås som et forsvar for landbrugets brug af sprøjtemidler, men mere lige for at nævne, at der jo er mange andre der også skulle overveje deres handlinger.
  Det ligger jo i sagens natur, at landbruget er en stor bruger af sprøjtemidler, lige som man kan påstå, at bilisterne står for den største b…[Læs mere]

 • Det er måske for sent med dit fromme ønske Ole Sam. Jeg kender da flere biavlere der går og skranter for tiden. Men det er jo selvfølgelig også ved at være influenzasæson, så måske alligevel ikke skrantesyge ?

 • Nu må du lige styre dig OleSam, og så læse lidt på lektien.
  En frekvens på 300 Ghz det svarer jo til en bølgelængde på 1 millimeter ?

 • Ja man skal selvfølgelig være forberedt på, engang imellem at få “en over snuden” hvis man stikker den frem, men herregud det gør jo ik’ ondt. Til gengæld kan man jo selv “risikere” at blive klogere, også selv om man i forvejen tror at man ved alt 😉
  Det er vel i grunden det som det handler om ?

   

 • Det er også tankevækkende, når man for nylig kunne læse en artikel i avisen hvor vandværkerne over for Bæredygtigt Landbrug har vedkendt sig at de over en bred kam har været storforbrugere af RounUp (Glyphosat) lige netop til at “holde rent” omkring deres vandboringer. Midlet brugte de angiveligt  fordi det var så kraftigtvirkende, at de ikke beh…[Læs mere]

 • Allan, selv om der kan være mange meninger om dette og hint kan man jo alligevel godt både deltage i debatter og dele sine egne erfaringer. Så må det jo være op til andre selv at vurdere hvad de kan bruge og hvad de ikke kan ?

 • Hej Sam. Ideen med dine langhuse ser da ikke helt dum ud. Og ryggen vil sikkert som du skrive sætte pris på den lavere arbejdshøjde, men min gamle ryg vil nok gi’ nogen grimme lyde hvis jeg skal løfte et honningmagasin med 18 fyldte tavler ?
  Og så er der jo dem, som hævder, at den eneste måde at rense sådan nogen trækasser på, er med en dunk benz…[Læs mere]

 • Det er ret fantastisk så stor debatlyst der er her på Forum. Det sker jo endda, at der nogen gange er et nyt indlæg hver måned ?
  Er det mon fordi biavlerne allesammen er så kloge, at de selv ved alting og derfor ikke har behov for at debattere ?
  I betragtning af, at stort set ingen mere kan foretage sig noget uden ved hjælp af deres smart…[Læs mere]

 • Tak for det Anna

  Nu er en pusher vel ret beset blot en forhandler.  En pladepusher er f.eks. en forhandler af grammofonplader. Blot til almindelig orientering !

 • Er der mon lavet nogen opgørelse af hvor udbredt de forskellige rammemål er, dels hos hobbybiavlere, deltidsbiavlere og erhvervsbiavlere ?
  Hvor mange anvender 12×10, NM, Langstroth, Dadant osv.

  Ligeledes kunne det være interessant at vide hvor mange der selv afsmelter voks og vasker rammer ?

  Og endelig syntes jeg også det kunne være inte…[Læs mere]

 • Johannes ved drypning er det jo bierne yderst i vinterklyngen der “vandes” med opløsningen, og så er det jo meningen, at de fordeler den (til hinanden og især til varroa-krybet) efterhånden som de skifter plads i klyngen og gnubber sig op ad hinanden. Det er jo en slags kontaktsport !
  Varroamiderne sidder jo udenpå bierne, så det er ikke menin…[Læs mere]

 • Hent mere