Færre bier til næste år

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Færre bier til næste år

This topic contains 2 svar, has 3 stemmer, and was last updated by  Simme Eriksen 1 year, 9 months siden.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #6415 Score: 1

  Ole Sam Nielsen
  Deltager
  35 pts

  Lige nu køre PLAN-BI en kampagne der heder.
  Effekt af fødekonkurrence: Vi får færre vilde bier til næste år.
  De henviser til nogle australske undersøgelser der beviser at det er konkurrencen mellem honningbier og vilde bier der er skyld i at de vildebier er gået til bage.
  Det er endda nogle universitets forskere der kommer med de beskyldninger, så burde det jo være rigtig.
  PLAN-BI skriver at vi får færre vilde bier til næste år på grund af honningbierne tager maden fra de vilde bier.
  Men jeg mener at årsagen er at der mangler mad nektar (kulhydrater) og pollen (Proteiner) der er årsagen, lidt det samme som hos honningbierne hvor det er vigtig at vinterbierne får en ordentlig kost helst fra en masse forskellige vilde blomster så de kan få fyldt deres proteinlager op som de har under rykskjoldet, elles har de jo ikke noget ordentlig fodersaft at give ynglen året efter i februar hvor dronningen igen begynder at lægge æg og der kommer nye bilarver der skal have fodersaft.
  Så nytter det ikke med nogle få blomster i landbrugslandet om efteråret der i mange tilfælde er forgiftet med pesticider.
  Hvis dem der har så meget mod honningbier, så bare selv kunde stoppe med at spise noget at honningbierne har været med til at frembringe, så vilde der være håb for lidt forståelse.

  This post has received 1 vote up.
  #6458 Score: 1

  Gert O. Johansen
  Medlem
  14 pts

  Jamen BiSam, religion er og bliver jo altid en trossag ?

  This post has received 1 vote up.
  #6460 Score: 0

  Tror du har ret: Der mangler føde til de vilde bier. Vi har 4 bistader i baghaven og har i 10 år plantet alt muligt mærkeligt bare det giver pollen og/eller nektar. En del af det besøges slet ikke af honningbier men har gjort at vores have summer af vilde bier, humlebier af mange slags og svirrefluer fra tidligt forår til sent efterår. Da vi købte grunden for ti år siden var det en stump mark og der ingenting der summede. Så jeg er enig: For mange pesticider (eller sprøjtegift som det vel bør kaldes) og for lidt varieret føde er langt større problem for biodiversiteten end de tamme bier.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.