Ivan Bjorholm Nielsen

Forum-svar oprettet

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #862 Score: 1

    Ivan Bjorholm Nielsen
    Medlem
    2 pts

    Voksenliv kan ikke lide træk, så hvis man kan komme til at stable magasinerne, så der bliver det man kalder skorstenseffekt op igennem stakken, så er problemet med møl stort set løst.

    Personligt stabler jeg dem på paller, hvorpå der er lagt et dronningegitter mod indtrængning af mus. Stabel så højt som muligt og slut af med en dronningegitter.

    En forudsætning for at kunne opbevare jomfrutavler er at de er fri for pollen og at der ikke har været det mindste yngel i dem. Det er det møllerne går efter.

    Lageret skal endvidere være køligst muligt.

    This post has received 1 vote up.
    #1204 Score: 1

    Ivan Bjorholm Nielsen
    Medlem
    2 pts

    At stille sig positivt til de nye økoregler, kan ende med at være en boomerang i  nakken på os selv.
    Hvis vi bakker det op, har vi sagt ja til et regelsæt, der som Erling skriver ikke vil give mere dansk honning på hylderne. Vi har bare sagt ja til et skakbræt af godkendte arealer, som kan flytte sig fra år til år, og derfor være ganske umuligt at håndtere i praksis, for bare lidt større biavlere.
    På sigt vil folk løbe sur i systemet, og forbrugerne får ingen honning at se på hylderne, men myndighederne kan med god ret sige, at det bare er biavlerne der ikke vil udnytte de muligheder, som det nye regelsæt giver.

    Vi har et godt produkt, som vi bare ikke er særligt gode til at sælge. Krudtet skal efter min mening bruges på at hæve pris, og afsætning, på det vi har i forvejen. Gerne med en eller anden form for mærke, hvor man stiller højere krav end det der står i honningbekendtgørelsen.

    Hvis der kunne oplyses noget mere om, på hvor tyndt et grundlag udenlandsk økohonning får det røde økomærke, ville det være fint.
    For nyligt blev det på et Cocega-møde oplyst, at der i en tredjedel af det Argentinske økohonning, som kommer til Europa, bliver fundet rester fra Glyphosat (Roundup).
    Det er ganske utroligt at regelsættet for importeret økohonning kan være så tyndt..

    This post has received 1 vote up.
    #1337 Score: 1

    Ivan Bjorholm Nielsen
    Medlem
    2 pts

    Hej Kurt

    Jeg synes at det har været tydeligt i flere år, at det ikke er temperatur og vejr, som styrer hvornår bierne sådan for alvor starter æglægningen. Der er helt sikkert en hel masse faktorer, som vi endnu ikke har erkendt, der påvirker yngelansætningen.
    Men en ting er for mig helt sikkert: December er det tidspunkt på året der er mindst yngel, og vi skal ikke ret langt hen i januar, før dronningerne er godt i gang igen, uanset vejret udenfor kassen.

    I sidste nummer af det tyske tidsskrift ADIZ var der en rapport fra et projekt omkring kunstig nedkøling af bifamilier, som et redskab til at skabe en yngelfri periode.
    Nedkølingen var ganske effektiv, relativt set, men forhindrede ikke bierne i at starte yngelansætningen igen, dog på et meget lavere niveau.

    Dette viser jo, udover at nedkøling kan være et brugbart redskab, også at der er andre faktorer der styrer, når bierne til trods for mørke og stabil lav temperatur starter igen til for dem ‘normal’ tid.

    Det er fint nok at kigge på målinger af den faktiske yngeltemperatur. Vi må dog nok bare acceptere at uanset hvor meget vi kigger på de tal så starter dronningerne altså på æglægningen senest midt i januar 🙂

    This post has received 1 vote up.
    #950 Score: -1

    Ivan Bjorholm Nielsen
    Medlem
    2 pts

    Begyndte at dryppe bierne i går, og forventer at blive færdig i morgen.
    Generelt sidder bierne fint og roligt.

    Uanset vejret er december bare måneden hvor der er mindst yngel, så det er bare om at få grebet sprøjten, og se at få lavet Årets hovedrengøring for mider nu.
    Vejret er perfekt til det i de her dage.

    This post has received 1 vote down.
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)