Activity

  • Jeg kan forstå du har problemer med din dampgenerator.

    Nu koger vand som bekendt ved 100° ca. det afhænger lidt af trykket. Så det er nok ikke vandet du har målt de 115° på.

    Hvis det er på varmelegemet så synes jeg ikke det er en høj temperatur. Varmelegemet har sikkert en kontakt der slukker ved en temperatur der er noget højere end kogepunkte…[Læs mere]

  • Hej Bent,

    Øv det lyder træls – hvilken maskine er der tale om?

    Mvh Jesper

  • Hej Kurt,

    Tak for dit input – og beklager jeg ikke er vendt tilbage før nu – men der har vist været problemer med hjemmesiden her – jeg har ihvertfald ikke kunne komme ind før nu….

    Jeg lavede 3 ekstra glas som jeg har beholdt herhjemme og som jeg går og kigger til engang imellem – vi kører nu på 4. uge og konsistensen er stadig rigtig fint…[Læs mere]

  • Hej Jesper:

    Jeg havde udsolgt af årets honning og købte 20 kg i spand der havde sat sig, satte den ved 40°C i 3 dage til den blev flydende og tappede på 450 g glas. Efter et par uger begyndte den at krystallisere med meget store krystaller med kundeflugt til følge. Mit forslag er: tag en ske og overfør honningen som den er til de små glas. Ved at…[Læs mere]

  • Hej

    Det er i Danmark ikke lovligt at fodre bier med honning, dog må man lade bierne beholde deres egen honning. Dette for at hindre smittespredning.

    Hilsen Ole

     

  • Hej alle,

    Så kom jeg i mål med mit projekt – det fungerede upåklageligt,

    Fremgangsmåden blev som følger

  • Honning i plastikbøtterne blev langsomt opvarmet i vandbad således jeg kunne få honningen ud af bøtterne
  • Derefter i en plastik kande og opvarmet til 40 grader, brugte min Sousvide maskine til dette (nød lære nøgen kvinde at spinde) – s…
  • [Læs mere]

  • Måske danser jeg også lige en lille dans, for jeg har ikke prøvet, og efter som ingen rigtig melder ind, kunne du evt gøre erfaringen for os andre med at lave 2 glas om til 4 og så skrive tilbage, så vi alle bliver klogere.

    Jeg har forstået, at du vil gøre det nænsomt, og jeg tror en god del på, at det er muligt med godt resultat.

    Mvh Jørgen

  • Vej dem med en kuffertvægt.

    Sæt krogen under bunden i siden og gang vægten med 2, når bunden løfter sig i denne ene side.

    20 kg (10 kg x 2) til 24 kg for hele stadet afhængig af, hvornår du igen kigger efter foder til foråret. Dette er for 10 tavler i et opstablingsstade. Og det er, hvad jeg arbejder ud fra; måske har andre en anden erfaring…[Læs mere]

  • Hejsa

    jeg har valgt at give lidt som de kan gå optog spise – mine er også ude når solen skinner

  • Hejsa

    jeg gar valgt at give dem lidt de kan gå op og tage – mine er også ude at flyve når solen skinner

  • Per hvis du vil prøve en oxalsyrefordamper, så skal du jo være opmærksom på, at det jo helst skal udføres i en kold periode, gerne i let frostvejr, og altså slet ikke som nu med temperaturer helt oppe omkring 18°
    Meningen er jo, at oxalsyredampene skal kondensere på alle de kolde overflader i magasinet, og at miderne så kommer i kontakt med oxals…[Læs mere]

  • Hej Flemming.

    Tak for dit svar.
    Indvintringen er forlængst begyndt og jeg har valgt vandopløst sukker som foder.
    I den forbindelse tænker jeg på at opløse den hårde rapshonning i vand som foder.
    Ved du iøvrigt hvor længe bierne kan leve af deres egen indsamlede rapshonning- hvis de overhovedet kan- og i så fald under hvilke omstændi…[Læs mere]

  • Har de en dronning ?

  • Mine bier samler også meget ind, men de flyver også rundt på må og få og summer som en sværm. Andre der har bud på hvorfor? Klimaforvirring?

  • Hej Klaus, Super – tak for input

    /jesper

  • Hej Jesper

    Du kan også lune de glas du skal bruge. Når de er “flydende” nok, men ikke for flydende kan du tappe dem over i mindre glas. Så burde de krystallisere pænt op igen, da de krystaller der “overlevede” vil brede sig igen. Det er min erfaring at det kan lade sig gøre.

    Dog husk at du mister noget, så du skal lune flere store glas end du fo…[Læs mere]

  • Hent mere