Omtappe honning

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Omtappe honning

This topic contains 18 svar, has 12 stemmer, and was last updated by  Klaus Langschwager 1 year, 1 month siden.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 19 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #6569 Score: 0

    Jesper Bak Villadsen
    Medlem
    1 pt

    Hej,

    Kan det lades sig gøre at “omtappe” honning selvom det har sat sig?

    I så fald hvad vil fremgangsmåden være? Skal jeg varme det lidt op (ikke over 40) for at det bliver flydende?

    Er der npoget jeg skal være opmærksom på?

    Jeg har nemlig tappet alt mit honning på 450 gr. bøtter men har nu fået en forespørgsel på 225 gr. glas …

    pft

    /jesper

    #6571 Score: 0

    Jens Sproegel
    Deltager
    -1 pt

    Hej. Det kan du sagtens. Måske lidt højere temp. end 40 grader. Men er det ikke en skam, hvis du kan sælge dit honning alligevel. Måske du kunne finde noget honning et andet sted, og få hjælp der.

    #6572 Score: 0

    Gunner Lund
    Deltager
    -5 pt

    Jeg forstår ikke rigtig svaret.

    Skal det forstås således at Jesper vil have det på glas og så sælge de som fast honning?

    Når honningen er smeltet ved de ca 40 gr. kan man så fylde på glas med det samme, og kan man så regne med at det bliver stiv?

    Gunner

     

    #6573 Score: 0

    Jesper Bak Villadsen
    Medlem
    1 pt

    Hej begge,

    @jens – det er selfølgelig en mulighed, kan være jeg skal undersøge dette lidt mere…

    Men lad mig uddybe lidt – jeg har 20 stk. plastik bøtter (450 gr.) med honning i som er tappet tidligere i år – honningen har sat sig og har rigtig fin konsistens.

    Men nu har jeg fået en forespørgsel på 225 gr. glas og det kræver derfor at jeg skal hælde den honning som jeg har i 450 gr. bøtter om på 225 gr. glas – og specielt med fokus på det Gunnar nævner – bliver honning fast igen hvis jeg gør det og er der andet jeg skal være obs på?

    pft/jesper

    #6574 Score: 0

    Husk at en af kvaliteterne ved vores danske honning er, at den ikke har været opvarmet!

    Når det kun er 20 glas og af god kvalitet, så må du vel kunne sælge dem på et eller andet tidspunkt.

    #6575 Score: 0

    Jesper Bak Villadsen
    Medlem
    1 pt

    Hej,

    I danser lidt om den varme honning – det er jo ikke fordi jeg ikke kan sælge det andet – men jeg vil gerne levere det produkt som bliver efterspurgt (i mit tilfælde 225 gr. glas og ikke 450 gr. bøtter)

    Ved godt honningen mister noget ved opvarmning – men denne grænser er vel over 40 grader ? Jeg vil blot varme det lidt således det var nemmere at “omtappe” det til glas fra bøtterne.

    Og spørgsmålet var dermed om der er noget jeg skal være særligt opmærksom på? Temperaturen har jeg styr på – men spørgsmålet er nok mest om det vil “sætte” sig igen i de nye glas eller om det vil forblive “tyndt” Jeg ønsker jo heller ikke at levere et dårlige produkt – vil blot undersøge om det kunne lade sig gøre da jeg gerne vil opfylde efterspørgslen.

    Hvis erfaringen herinde mener det er umuligt vil jeg ikke prøve men ville blot høre om det var muligt?

    /jesper

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 19 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.