Forum-svar oprettet
-
ForfatterIndlæg
-
Bor et hul i kassen, så kan dronningen komme ud og blive parret.
Brug en skruemaskine med et ca. 10 mm bor mens bierne sidder i kassen , men pas på ikke at ramme dronningen – thihiThis post has received 2 votes up.Når du har flyttet dem 7-8 gange 1½ meter kommer bierne slet ikke ud af huset, de bliver så chokeret at de ikke tør komme ud , thi hi
This post has received 1 vote up.-
Dette svar blev ændret 6 år siden af
Ole Sam Nielsen.
Her er en bog jeg skrev for nogle år siden (At holde bier)den beskriver årets gang i bi-gården
Men omslaget er ikke med i denne fil.
https://1drv.ms/w/s!Aq7E-MYRNMRNgfo1_YEUjO9v14jkWA
This post has received 1 vote up.Der er kommet en lille julehilsen fra naturerhverv, i form af referatet fra den 11. oktober 2016
Hilsen Sam
God Jul
This post has received 1 vote up.Et citat fra Ingemar Fries’ bog ”Blommer och bin”, side 44 og 45 :
Både solitære biarter (humlebi og samfundsbyggende honningbier) har spredt sig i norden i takt med, at indlandsisen har trukket sig tilbage.
Honningbien har naturlig udbredelse i Sverige op til Dalarelven.
I stedet for at se honningbien som en konkurrent til andre arter er de et supplement som, bidrager til øget biologisk mangfoldighed.
Hvis man favoriserer vilde bier, er det bedre at satse på mange forskellige blomster og planter, og sørge for at der ikke er mangel på bosteder.
At forbyde biavlere at holde bier i naturområder tilgodeser ikke andre vilde bier og reducerer den biologiske mangfoldighed.
Mangel på føde for bestøvende insekter skyldes ikke konkurrencen mellem forskellige arter, den ligger i bosteds–begrænsning, og, at der i landskabet kan findes lange perioder , hvor der ikke findes nogen føde overhoved.This post has received 1 vote up.Jeg kan tilslutte mig, at DBA laver sit eget regelsæt, og sit eget mærke, til at opfylde kravet på god økologisk honning
Det kunde f.eks. være ingen brug af kaustik soda til at desinficere rammer og bi-huse.
Ingen sukker fra f.eks. Sydamerika hvor der er helt andre regler for økologisk sukker, og hvor man ikke kan betragte det som bæredygtig, når det er dyrket på den anden side af jorden af billig arbejdskraft.
Og at bierne henter pollen og nektar fra så mange forskellige helst ville planter som muligt, og ikke kun 2-3 mono kulture f.eks. kun kløver eller raps.
Hilsen Sam
This post has received 1 vote up. -
Dette svar blev ændret 6 år siden af
-
ForfatterIndlæg