Flemming Vejsnæs

Forum-svar oprettet

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 15 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #1171 Score: 2

    Flemming Vejsnæs
    Deltager
    10 pts

    Hej Lars, dit indlæg kommer lige på rette tidspunkt. Vi skal i de kommende 3 år arbejde med et projekt omkring indsamling, behandling og forfine pollen og propolis.

    Meget kort beskrevet arbejder vi første år med at danne en gruppe af biavlere der ønsker at afprøve og teste indsamling af pollen og propolis. Læg mærke til at vi i marts måned har en opstarts workshop.

    År 2, begynder vi at kigge på hvordan vi renser og forfiner produkterne. Her vil vi også lave workshops omkring indsamling. Samtidig vil vi uddanne instruktører som kan sprede denne knowhow i vores lokale foreninger.

    År 3. Laver vi en markedsføringsplan og forsætte med at test, rense og laver spændende produkter.

    På årets biavlskonference (4.-5. marts) bliver der om søndagen 2 meget spændende workshops.

    Workshop 1 er med Marcel Strup fra Schweiz, som har stor tradition for indsamling af propolis og pollen. Hen kommer og fortæller alt hvad han ved. Foredraget bliver oversat af mig.

    Workshop 2 er med svenske Alexandra de Paoli, som holder en cremeworkshop, hvor vi fremstiller forskellige typer kosmetik, heriblandt produkter med pollen og propolis.

    Vi vil på konferencen præsentere vores projekt. Vi arbejder på at lave en præsentations folder til enten februar eller marts nummeret af tidsskriftet. Er man interesseret i at være med i vores pollen og propolis gruppe, er man velkommen til at skrive til olek@biavl.dk

    This post has received 2 votes up.
    #834 Score: 2

    Flemming Vejsnæs
    Deltager
    10 pts

    For mig er det tydeligt at din honning evt. har lidt høj vandprocent. Behøver ikke at være for høj vandprocent (20 % for sommerhonning). En langtidsholdbar honning bør ikke have en vandprocent væsentligt over 18 %.
    Hvis din kunde har haft denne honning stående for varmt (og det tror jeg) så sker gæringen. Vær opmærksom på at hvis du rører din honning i næsten 5 uger, at den er opbevaret i rum med ikke for høj luftfugtighed.
    Jeg tror din kunde også har en del af skylden.

    This post has received 2 votes up.
    #832 Score: 1

    Flemming Vejsnæs
    Deltager
    10 pts

    Hej. Det er ikke umiddelbart ud til at man kan lave en signatur i vores nye forum. Beklager.

    This post has received 1 vote up.
    #994 Score: 1

    Flemming Vejsnæs
    Deltager
    10 pts

    Set i FødevareWatch: Biavlerforening skuffet over ministers nye regler om øko-honning

    http://fodevarewatch.dk/Fodevarer/article9236735.ece

    This post has received 1 vote up.
    #995 Score: 1

    Flemming Vejsnæs
    Deltager
    10 pts

    Set i FødevareWatch: Biavlerforening skuffet over ministers nye regler om øko-honning

    http://fodevarewatch.dk/Fodevarer/article9236735.ece

    This post has received 1 vote up.
    #980 Score: 1

    Flemming Vejsnæs
    Deltager
    10 pts

    Til Kurt ang. parallel produktion. Reglerne er lige kommet i dag. Så vi skal have tid til at læse og forstå. Umiddelbart er det sådan, at der ikke må foregå parallel produktion. Men dette er et yderst relevant spørgsmål, som vi bør sende videre til myndighederne.

    This post has received 1 vote up.
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 15 i alt)