Minna Møller

  • Tak for jeres svar.  De viser jo, at der er mange måder at gøre det på.  I vores biavlerforening er der også et  kursus på vej.  Her vil instruktørerne bruge kokosolie.

    Birgits tip om undervisning på youtube vil jeg få kigget på.  Der er meget at finde der.

    Nu er jeg historisk interesseret, og vil egentlig gerne gøre det på gammeldansk.  D…[Læs mere]

  • Jeg er blevet fascineret af fænomenet madklæde/bees’ wrap, og jeg er begyndt at lave lidt selv.  Bl.a. er jeg inspireret af Kaia Albin Pedersens indlæg på sidste års biavlskonference.  Jeg funderer over, hvad effekten er af de forskellige ingredienser –  er det nødvendigt at supplere voksen med anden form for olie/voks? Der bruges jojoba-v…[Læs mere]

  • Tak for billederne, Palle.

    Ja, sikken et leben der er i skvalderkålen, specielt de første dage efter den sprang ud.  Fluer af forskellig slags, flere slags svirrefluer, små bier, hvepse.  Også flere honningbier havde travlt, men var ikke dominerende, selv om der ikke er mere end 5 m til nærmeste stade. Hele scenariet et eksempel på fredeli…[Læs mere]

  • Tak for svarene begge to.

    Jeg fik den ide at se i resultatet fra CSI-pollenindsamling for nogle år siden.    Der er registreret pollen fra skvalderkål i 6 tilfælde – et af dem er såmænd fra min egen bigård.  Mælkebøtte havde 94. Pil 46 og græs 45. Kartoffel også 6.

    Så jeg konkluderer, at det er noget af en overdrivelse at kalde skvalderkål fo…[Læs mere]

  • Mælkebøtter og skvalderkål er de bedste biplanter, siger Søren Ryge. Mælkebøtter kan vi nyde i øjeblikket i fuldt mål, men skvalderkål?? Jeg har altid set den som en blomst for fluer og har aldrig lagt mærke til bier i den. Har jeg bare været blind?
    Og hvordan ligger det med indhold af nektar og pollen?

  • En rigtig god lille busk er gråskæg, Caryopteris incana. Den blomstrer ret sent. Den er nem at formere med stiklinger, så du behøver kun at købe en. Den kan stå tørt og i fuld sol.