Hvad gør vi med en familie uden dronning her midt i august?

FORUM FOR BIAVLERE Forums Øv dig her Hvad gør vi med en familie uden dronning her midt i august?

This topic contains 1 svar, has 2 stemmer, and was last updated by  Ole Sam Nielsen 3 years, 9 months siden.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #4611 Score: 0

  En af vores bifamilier er en af de trælse. De er hidsige og er især ude efter min kæreste, som slet ikke kan nærme sig deres bistade. Vi har hen over sæsonen ikke kunne finde dronning, da der var ualmindelig mange bier i familien. Og på grund af deres hidsighed, er det ikke nogen vi har åben til i lang tid. Det positive er at de er gode til at samle honning. Midt i juli fandt vi dronningen og slog hende ihjel. I de næste 14 dage fjernede vi alt der lignede dronningceller og tænkte at nu må de være klar til en ny dronning. Vi har flere gange prøvet at sætte en indkøbt dronning til, men uden succes. De bliver slået ihjel. Nu er vi midt i august og vi tænker det er for sent med en ny dronning og vi vil helst bare af med dem. Men hvad kan vi gøre? Slå dem ihjel? Men hvordan? Vi er helt på bar bund. Så kom gerne med et forslag 😀🐝🐝 Victoria

  #4612 Score: 0

  Ole Sam Nielsen
  Deltager
  35 pts

  Lav en tavleprøve, det vil sige, skær et stykke tavle ud på størrelse med en tændstikæske med æg og små larver, fra en anden familie, og skær ind i en tavle fra den sure familie, vent ca. 1½ døgn og se om de vil lave dronningeceller, hvis ikke så har de en dronning, og hvis de laver dronningeceller så mangler de en dronning, så kan man godt tilsætte en dronning.

  Men det mest sikre er at lave en lille aflægger først og så senere sætte den oven på den sure familie med en side avis imellem.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.