Honning der skiller

This topic contains 9 svar, has 5 stemmer, and was last updated by  Ib Jensen 7 years, 3 months siden.

Viser 4 indlæg - 7 til 10 (af 10 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #853 Score: 3

    Klaus Langschwager
    Deltager
    8 pts

    Nu skriver du at det er sensommer honning. Man skal være opmærksom på at sensommer honning som regel har et højere indhold af frugtsukker. Da invertase bliver ved med at være aktivt, vil mængden af frugtsukker stige over tid. Hele vandindholdet er bundet til frugtsukkeret, der ligger indkapslet i druesukker krystallerne. Når drusukkerkrystallerne forsvinder stiger frugtsukkeret til vejrs med et højere vandindhold, og gæringen vil starte.

    Derfor: rør så lidt som muligt i sensommer honning – så lavt vandindhold som muligt – kold eller kølig opbevaring. Det sidste har givet vis ikke været tilfældet ved det viste glas.

    This post has received 3 votes up.
    #869 Score: 1

    Ib Jensen
    Deltager
    4 pts

    Du, og andre, har ret mht opbevaringen. Det viser sig honningen har sået i en skuffe ved siden af ovnen;-(. Det forklarer, hvorfor det er gået helt galt med dette glas.

    Udover Eigil Holms lærebog i biavl, hvor finder man så kilder til dette spændede område i biavlen; Biernes omdannelse af nektar til honning, betydningen af sammensætningen af de forskellige sukkerarter, de kemiske processer, krystalisering, osv?

    This post has received 1 vote up.
    • Dette svar blev ændret 7 years, 3 months siden af  Ib Jensen.
    #879 Score: 2

    Klaus Langschwager
    Deltager
    8 pts

    Temahæftet om honning kommer ganske langt omkring.

    This post has received 2 votes up.
    #883 Score: 0

    Ib Jensen
    Deltager
    4 pts

    Tak Klaus, fandt det lige i gemmerne og kan godt se det kommer fint omkring mine spørgmål.

    Jeg er nu også blevet den lykkelige ejer af et refraktometer og ser frem til det skal i brug.

     

Viser 4 indlæg - 7 til 10 (af 10 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.