Gode dronninger

FORUM FOR BIAVLERE Forums Praktisk biavl Gode dronninger

This topic contains 3 svar, has 3 stemmer, and was last updated by Profilbillede af Arne Kofoed Brodersen Arne Kofoed Brodersen 4 years, 10 months siden.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #918 Score: 1
  Profilbillede af Henrik Fromberg Olsen
  Henrik Fromberg Olsen
  Deltager
  2 pts

  Hej biavler

  Jeg har en bifamilie som er meget aggressive og hvis jeg skal være ærlig gider jeg ikke at blive stukket hver gang jeg kikker til dem . Derfor er der nogle blandt jer eller som kender nogen som har fredelige dronninger/bier? Jeg har buckfast og italiensk bi/gulbi den der er problemer med er en sværm som jeg hentede dronningen var ikke befrugtet men blev det jeg kender ikke dronningen fra buckfast familien endnu. Når jeg ser andre have bier så er de tavlefaste og fredelige det er tit caranica bi syntes jeg ved ikke om der er noget om det?

  Jeg er villig til at skifte hvis det er sandt bare jeg kan gå i min bigård uden at blive overfaldet ha ha

  This post has received 1 vote up.
  #919 Score: 1
  Profilbillede af Palle Frejvald
  Palle Frejvald
  Deltager
  10 pts

  Hej Henrik
  Prøv at studere Forsøgsrapporten der var med i Tidsskrift for Biavl i maj. Der kan du finde de dronningeavlere som har de fredeligste dronninger.  Du kan i sagens natur ikke skifte dronning nu, så du kan vente til den næste forsøgsrapport kommer til foråret.
  Du kan sikkert være heldig at finde fredelige dronninger andre steder. Men dem der er nævnt i forsøgsrapporten, har været så sikre på deres dronninger, at de har turdet stille op i en test af dem. Det synes jeg, siger noget om den sikkerhed der må være om dronningernes kvalitet.

  This post has received 1 vote up.
  #920 Score: 0
  Profilbillede af Henrik Fromberg Olsen
  Henrik Fromberg Olsen
  Deltager
  2 pts

  Hej Palle

  Ja du har ret i at hvis man vil lade sine dronninger teste så må det jo være fordi man mener de er super gode

  Jeg vil til næste år kikke på forsøgsrappoerten men jeg tænker på at hvis der er nogle der ligger inde med noget viden fra deres egne bier så ville jeg gerne høre om deres erfaringer.

  mange tak for hurtigt svar

  mvh Henrik

  #957 Score: 0

  Jeg har gode erfaringer med Keld Brandstrups dronninger. Se buckfast.dk Siden er mærkeligt nok ikke på dansk, men du kan finde hans kontakt oplysninger.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.