Forbyd Roundup

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Forbyd Roundup

This topic contains 9 svar, has 5 stemmer, and was last updated by  Søren Refslund Møller 4 years, 5 months siden.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 10 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #3840 Score: 0

  Ole Sam Nielsen
  Deltager
  35 pts

  Forbyd Roundup
  Der er forslag om at forbyde raundup i private haver

  Samlet set blev der i 2017 solgt 20 ton sprøjtegift til private, og det svarer til 0,8 procent af de 2470 tons gift, der blev solgt til landbruget
  Nr. Herlev Den 23/11/2019
  Markerne på (200 hektar) herlevgård er blevet sprøjtet med Raundup de har ligget brak i 20 år på grund af vand-indvinding til København-vandforsyning
  Det er ubegribeligt store mængder af netop den gift, som i dag bruges til landbrugsdrift i Danmark. Det er uholdbart, når vi holder det op imod, at der er tale om en gift, som vi har en meget klar formodning om er stærkt skadelig for både dyr, planter, økosystemer, drikkevand og mennesker.
  Sidste efterår da der var tørke og mangel på foder til dyrene, gav man tilladelse til at slå brakmarkerne af til foder, det gjorde man også på Herlevgård, alle 200 hektar blev høstet 2 gange, det blev hentet af nogle store ride center til foder til heste, og al hvad der var af gederams til mine bier blev barberet af til rideheste, der var ca. 50 hektar med gederams og en masse andet godt til mine bier men ride heste er viktigere end køer og bier ?
  Og den ”fattige” godsejer er nød til at sprøjte helt ud til grøftekanten for at opdyrke det hele, den ”rige” landmand har råd til at lade et par meter stå tilbage til fugle og bier og andre dyr.
  Er det bæredygtig landbrug ?

  #3843 Score: 0

  Gert O. Johansen
  Medlem
  14 pts

  Det er også tankevækkende, når man for nylig kunne læse en artikel i avisen hvor vandværkerne over for Bæredygtigt Landbrug har vedkendt sig at de over en bred kam har været storforbrugere af RounUp (Glyphosat) lige netop til at “holde rent” omkring deres vandboringer. Midlet brugte de angiveligt  fordi det var så kraftigtvirkende, at de ikke behøvede at sprøjte så tit på de ubemandede anlæg. Men derfor kan man jo tilsyneladende alligevel godt laste alle andre for at være skyld i forureningerne. Moral er en meget elastisk vare.

  #3847 Score: 0

  Svend Grønlund
  Medlem
  1 pt

  Naturligvis skal man ikke bruge gift i haver. Lær hellere at sætte pris på varieret plantevækst! Og tilmeld din have til https://www.giftfri-have.dk/

  I landbruget skal mulig skade opvejes mod økonomi, så der er jeg ikke lige så skråsikker, men håber naturligvis, at brug af giftstoffer i erhvervet kan mindskes yderligere.

  #3848 Score: 0

  Ole Sam Nielsen
  Deltager
  35 pts

  Gert: Du er ret i moral er en elastisk vare, Det har været op i regeringen at der skal være mindst 300 meter fra vandboringer, man ikke må bruge gift, men med en ny regering så håber jeg det kommer igennem. Samlet set blev der i 2017 solgt 20 ton sprøjtegift til private, og det svarer til 0,8 procent af de 2470 tons gift, der blev solgt til landbruget.
  bæredygtig landbrug, og biodiversitet er vist to modsætninger, nu er Raundup ikke det eneste der bliver sprøjtet med oven på grundvand f.eks. svampemidler , landbruget får 10 milliarder i tilskud ,så skal de ikke også have penge for ikke at forurene våres grundvand og våres åer.
  .
  Svend: Det er ikke kun økonomi at Roundup skal opvejes i mod det er også biodiversitet, og så skal de overholde reglerne.
  .
  Her er et billede fra en landmand der først har tvangs modnet med Roundup i en rapsmark og ca. 14 dage efter harvet hele marken og grøftekanten.

  .

  #3891 Score: 0

  Henrik Fromberg Olsen
  Deltager
  2 pts

  Hej

  Hvad for en grøftekant han kunne da lige så godt have taget det sidste med der er måske for en tudse.

  mvh Hfo

  #3892 Score: 0

  Gert O. Johansen
  Medlem
  14 pts

  Nåh ja Ole BiSam, mit indlæg skulle heller ikke forstås som et forsvar for landbrugets brug af sprøjtemidler, men mere lige for at nævne, at der jo er mange andre der også skulle overveje deres handlinger.
  Det ligger jo i sagens natur, at landbruget er en stor bruger af sprøjtemidler, lige som man kan påstå, at bilisterne står for den største brug af benzin og diesel.

  Nu er der jo for tiden flere der skal pudse deres glorier ved officielt at fjerne RoundUp fra deres forretningshylder. Så vidt så godt. Men tro mig, i løbet af meget kort tid så slås de samme forretninger med næb og klør om  at kunne sælge flest hundredevis tons af skadelige tungmetaller i form af fyrværkeri til at sprede ud i naturen, der er jo en fabelagtig fortjeneste at hente. Hvad med dig selv ? Holder du igen med det miljøskadelige svineri, eller er du også en af dem der siger; det går nok. Det er jo kun lidt en gang imellem når vi fejrer nytår, på samme måde som mange private RoundUp-brugere, når de siger “kun lidt en gang imellem” ?
  Det var også sådan noget jeg tænkte på, da jeg nævnte noget om den strækbare moral.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 10 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.