Svar til: Pollen i honningen

FORUM FOR BIAVLERE Forums Honning og andre biprodukter Pollen i honningen Svar til: Pollen i honningen

#5627 Score: 0

Ole Sam Nielsen
Deltager
35 pts

Jeg har oplevet at presset honning bliver anprist som bedre, og smager bedre og indeholder mere pollen end slynget honning , da de ikke vilde stoppe den anprisning var jeg nød til at lave en lille folder om slynget honning, her er en del af min folder om slynget honning.

————————–

Presset eller slynget honning?

Denne honning er et 100 % rent naturprodukt. Den er ikke opvarmet, men slynget ud af biernes voksceller på en skånsom måde, Derfor har den en finere smag end presset honning, der kan indeholde flere urenheder fra blandt andet bilarvens ekskrementer.

Biens udvikling: En bi er et æg i 3 dage, inden den bliver klækket til en bilarve. Bilarven ligger i en celle. I det stadie er den 5½ dag, hvor den bare spiser og spiser pollen og honning.  Men på trods af det store madforbrug afsætter larven ikke ekskrementer, den har nemlig ikke forbindelse mellem maven og endetarmen endnu, Ekskrementerne hober sig derfor op bagerst i maven, og først når larvetiden er slut, bliver der hul igennem.  Alt sammen tømmes så på bunden af cellen, når larven er stoppet med at spise.

Nu strækker larven sig ud i cellen. Det tager 3 dage, og den får antydning af hoved. Arbejderbierne lukker cellen, og larven tager straks fat på at spinde en kokon eller et puppehylster. Det tager ca. et døgn. De næste 8 dage sker der en forandring fra larve til voksen bi.

De næste 2 dage gør den sig klar til at krybe ud af cellen.

Det første, den gør, når den er kommet ud af cellen, er at rengøre cellen. Den bliver gjort klar, så dronningen kan lægge endnu et æg i cellen .

Men  kokonen  (puppehylsteret) kan den ikke fjerne, og heller ikke sine ekskrementer.

Den lille lort ligger godt beskyttet under puppehylstret på bunden af cellen. Derfor er det en dårlig ide at presse gamle yngeltavler for at udpresse  honning, Tavlerne bliver knust og ekskrementerne frigivet. Det er derfor presset honning har en kraftigere smag, –  slynget honning har en meget finere smag

Hvis ikke biavlerne udskiftede de gamle tavler med kokoner (puppehylstre), ville  bierne blive mindre og mindre og kortere for til sidst at være for små, og bi-familien ville dø efter ca. 60 år.

U-filtreret honning er noget sludder

Honning skal naturligvis sies for at fjerne urenheder som bivinger, biben, voksrester osv.

Man kan ikke fjerne pollen ved at si honning

1 lille pollen korn er o, o35 millimeter,

en grov si er 1000 micron = en millimeter,

en fin si er 350 micron = 0,35 millimeter

en xxfin si er 200 micron = o, 20 millimeter