Vinterbier

This topic contains 2 svar, has 3 stemmer, and was last updated by  Ole Sam Nielsen 7 months, 2 weeks siden.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #7058 Score: 0

    Henrik Hauch
    Medlem

    I mine 6 bifamiler er der nu d. 11. august 2023 masser af forseglet yngel, men kun meget lidt åben yngel. Vil de bier der udklækkes her medio august bliver vinterbier?

    #7072 Score: 0

    Well ja, vinterbier er et dårligt udtryk, men det er bier der ikke har brugt energi på at fodre yngel med fodersaft (gelé royale) så de er fede og bedre i stand til at overvintre, end “udsultede” bier, der har brugt energi på at fodre yngel med fodersaft. I takt med efteråret og vinteren kommer, jo mindre yngel, jo færre nye bier bruger energi på at fodre, altså flere “vinterbier”.

    #7073 Score: 0

    Ole Sam Nielsen
    Deltager
    35 pts

    ”Vinterbier” er bier der bliver født nu om efteråret, og skal overvintre , og de skal producere fodersaft til de nye bi-larver i februar når dronningen igen begynder at lægge æg.

    Derfor er det vigtig at bierne står et sted med en masse forskellige blomster om efteråret, så bierne kan hente forskellige pollen (proteiner), så vinterbierne får noget sul på kroppen (proteiner).

    Helst fra forskellige vilde blomster, uden pesticider. De bruger jo deres egen krop som proteinlager, til at lave fodersaft i februar , hvor der ingen blomster er.

    Men der er mange andre ting der spilder ind, f.eks. må de ikke være svækket af varroa, og virus-sygdomme.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.