Se efter logoet med de tre bier for dansk honning af høj kvalitet.

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Se efter logoet med de tre bier for dansk honning af høj kvalitet.

This topic contains 1 svar, has 1 stemme, and was last updated by  Ole Sam Nielsen 4 years, 12 months siden.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #3413 Score: 0

    Ole Sam Nielsen
    Deltager
    35 pts

    Se efter logoet med de tre bier for dansk honning af høj kvalitet.

    Se efter logoet med de tre bier for dansk honning af høj kvalitet.

    Slået op af Dansk Honning i Torsdag den 18. april 2019

    .
    https://osuma.dk/9841?fbclid=IwAR3csc9GV4Lq8TBQ1MFPp5y79bnO7AamFHPIjTLHEfepPnWtK1mJLvzSn68
    .
    https://ekstrabladet.dk/kup/raser-over-fup-dansk-honning-er-fra-brasilien/7602944?fbclid=IwAR1JoMDR76Vmq3_ywZHT5goYS8jY51vp9mhJeOgH77ku_5aw4YQ5_Ive4zc
    .
    Ps. Og hvad så med lidt u-filtreret presset honning

    #3414 Score: 1

    Ole Sam Nielsen
    Deltager
    35 pts

    En del af en lille folder jeg har lavet til mine kunder, efter at jeg i flere år har set presset honning anprist på bekostning af slynget honning
    Presset eller slynget honning?
    Denne honning er et 100 % rent naturprodukt. Den er ikke opvarmet, men slynget ud af biernes voksceller på en skånsom måde, Derfor har den en finere smag end presset honning, der kan indeholde flere urenheder fra blandt andet bilarvens ekskrementer.
    Biens udvikling: En bi er et æg i 3 dage, inden den bliver klækket til en bilarve.Bilarven ligger i en celle.I det stadie er den 5½ dag, hvor den bare spiser og spiser pollen og honning. Men på trods af det store madforbrug afsætter larven ikke ekskrementer, den har nemlig ikke forbindelse mellem maven og endetarmen endnu, Ekskrementerne hober sig derfor op bagerst i maven, og først når larvetiden er slut, bliver der hul igennem. Alt sammen tømmes så på bunden af cellen, når larven er stoppet med at spise.
    Nu strækker larven sig ud i cellen. Det tager 3 dage, og den får antydning af hoved. Arbejderbierne lukker cellen, og larven tager straks fat på at spinde en kokon eller et puppehylster. Det tager ca. et døgn. De næste 8 dage sker der en forandring fra larve til voksen bi.
    De næste 2 dage gør den sig klar til at krybe ud af cellen.
    Det første, den gør, når den er kommet ud af cellen, er at rengøre cellen. Den bliver gjort klar, så dronningen kan lægge endnu et æg i cellen .
    Men kokonen (puppehylsteret) kan den ikke fjerne, og heller ikke sine ekskrementer.
    Den lille lort ligger godt beskyttet under puppehylstret på bunden af cellen. Derfor er det en dårlig ide at presse gamle yngeltavler for at udpresse honning, Tavlerne bliver knust og ekskrementerne frigivet. Det er derfor presset honning har en kraftigere smag, – slynget honning har en meget finere smag
    Hvis ikke biavlerne udskiftede de gamle tavler med kokoner (puppehylstre), ville bierne blive mindre og mindre og kortere for til sidst at være for små, og bi-familien ville dø efter ca. 60 år.
    U-filtreret honning er noget sludder
    Honning skal naturligvis sies for at fjerne urenheder som bivinger, biben, voksrester osv.
    Man kan ikke fjerne pollen ved at si honning
    1 lille pollen korn er o, o35 millimeter,
    en grov si er 1000 micron = en millimeter,
    en fin si er 350 micron = 0,35 millimeter
    en xxfin si er 200 micron = o, 20 millimeter

    This post has received 1 vote up.
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.