Plastik rammer

FORUM FOR BIAVLERE Forums Bimateriel Plastik rammer

This topic contains 3 svar, has 4 stemmer, and was last updated by  Jens Erik Jensen 4 years, 3 months siden.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #3958 Score: 0

  Niels Kongsbak
  Deltager

  Nu er det jo tiden for at planlægge den kommende sæson af biavlen. Herunder at prøve nyt, jeg vil derfor i denne forbindelse gerne høre om jeres erfaringer med plastik rammer, det vil sige der hvor bierne bygger på en plastik plade præget med cellepræg. I denne forbindelse vil jeg især gerne høre om bierne er glade for at bygge på disse rammer, eventuelt om de skal smøres med voks inden brug. Hvad med rengøring af disse , tåler de almindelig dansk vask, eller kan de ikke tåle damp? Når man ser billeder af disse rammer, ser der ud til at være mange hulrum i selve rammen, giver det anledning til problemer?

  Håber at få svar og erfaringer retur.

  #3959 Score: 0

  Klaus Langschwager
  Deltager
  8 pts

  De skal vokses inden brug med ca. 100 gram voks. Yngeltavler kan ikke rengøres.

  #3960 Score: 0

  Palle Frejvald
  Deltager
  10 pts

  Ja, som Klaus siger, det er noget l.. til yngel. (Har tidligere også prøvet med plastikrammer i yngelmagasinerne). I de senere år har jeg nøjes med at anvende plastikrammer i honningmagasinerne.

  Bruger du for lang tid på at rulle vokset på, så buler plastikrammerne let pga varmen fra voksen. Det skal gå lidt hurtigt og der skal kun lidt voks på toppen af cellepræget.

  Den bedste måde at vokse dem på jeg har set, viser ham her: https://youtu.be/6urrht0Falk

  Og nej, bierne er ikke meget for at bygge på plastikrammerne, men har de først bygget på dem en gang, gør de det gerne igen.  I starten kan du opleve, at de hellere bygger imellem rammerne.

  Når jeg høster fra honningmagasinerne, skraber jeg voks og honning af med en træspatel. (ved kun at skrabe forseglet honning, er jeg sikker på at vandprocenten ikke er for høj)

  Der må gerne sidde honning tilbage på tavlerne bagefter. De afskrabede tavler sætter jeg nemlig tilbage på familien, oven på en foderkasse, så renser bierne tavlerne og lægger overskydende honning ned i magasinet under foderkassen.

  Efter sidste høst, når tavlerne er rene og tørre, gemmer jeg dem til næste år, hvor de igen kan komme på som honningmagasiner. Det er i princippet det samme som havde det været gammeldags jomfrutavler.

  Rengøring er altså ikke nødvendig! Det har bierne selv klaret.

  Hulrum i siderne af rammerne er ikke noget problem på min måde, men når stadebillen kommer, tror jeg ikke det er så godt!

  #4017 Score: 1

  Jens Erik Jensen
  Medlem
  1 pt

  Hvis jeg lige må give mit “besyv” med, så mener jeg at vi skal undgå plastic i bistaderne.

  Bierne har fra tidernes morgen været bosat og ynglet i hule træer. Altså i træ.

  Hvis vi vil være gode mod vores bier, undgår vi plastic og ikke tvinge dem til at yngle i det materiale.

  Hele naturen er ved at kvæles i plastic, så venligst: Få det væk!

  This post has received 1 vote up.
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.