Mangel på bier skader råvareproduktionen

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Mangel på bier skader råvareproduktionen

This topic contains 0 svar, has 1 stemme, and was last updated by  Børge Bang 6 years, 1 month siden.

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #2632 Score: 0

  Børge Bang
  Deltager
  1 pt

  Mangel på bier skader råvareproduktionen

  Det giver måske lidt nyt håb for insekter og bier at store virksomheder med magt er ved at få øje på at der er problemer !

  Frit over sat artikel fra The Independent: https://www.independent.co.uk/news/business/news/bees-decline-business-supply-chain-un-cambridge-university-asda-pepsico-a8301736.html
  Virksomheder står over for en mangel på råvarer og en nedgang i afgrødens kvalitet, da antallet af bier falder over hele verden, advarer der i rapporten.

  Ca. tre fjerdedele af afgrøder rundt om i verden er afhænger af bestøvning, som alle kan blive truet, da mere end en tredjedel af de vilde bi- og sommerfuglearter står over for udryddelse, ifølge en fælles undersøgelse fra FN, University of East Anglia og Cambridge University .

  Store virksomheder, herunder Asda, Body Shop, Mars og Pepsico, siger, at de ikke er i stand til at handle i vid udstrækning på grund af usikkerhed om, hvilke afgrøder og regioner der er sårbare over for nedgangen i bestøver som bier og andre insekter.

  »Den rolle, bestøver spiller, det være bittesmå dansemyg til kakao eller egern til kokosnødder, er ikke ordentligt forstået og blive taget for givet,« siger Jos van Oostrum, der er direktør for bæredygtige løsninger hos Mars.
  Kakao, en vigtig ingrediens i chokoladeproduktionen, er i særlig risiko fra et faldende antal bier og andre arter, der hjælper med at sprede pollen.
  Mangel på råvarer skader ikke kun produktionen af madprodukter, men også producenter af skønhedsprodukter: “Betydningen af bestøvning af naturlige råvarer er i stigende grad en prioritet for os,” sagde Body Shop s bæredygtige sourcing manager Francesca Brkic.
  “Bier er meget vigtige for os, og vi anerkender den positive virkning, der kommer ud af bæredygtig handel til forsyningskæder, der er afhænger af bisamfund, der producerer honning og bivoks, som en integreret del af deres levevis”

  FN vil introducere nye industristandarder og -politiker, der skal beskytte dyr og insekter, der bestøver, for at værne om den fremtidige produktion af råvarer
  Asda = den andenstørste aktør på det britiske dagligevaremarked
  Body Shop = over 3000 butikker i 66 lande kosmetik og hudpleje
  Mars = omsætter for 35 milliarder dollars Mad, drikke, slik, kæledyrs produkter m.m.
  Pepsiro = Producere drikkevare og snacks f.eks. 7UP og Pepsi

Viser 1 indlæg (af 1 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.