Forskningsprojekt indskud

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Forskningsprojekt indskud

This topic contains 2 svar, has 2 stemmer, and was last updated by  Ole Sam Nielsen 5 years, 3 months siden.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #3224 Score: 0

  Lis Jacobsen
  Medlem

  Anvendelsen af indskud i biavlen mener jeg bør tildeles langt større opmærksomhed i biavlsforskningen så resultater afledt heraf kan nå frem til den praktiske biavl. Ikke kun til monitering af midenedfald men også mulig diagnose af eventuelle andre sygdomstegn eller driftsforstyrrelser. Kan man feks via indskuddet få en forvarsel om ccd? Hvad fortæller nedfaldet i løbet af vinteren om biernes bevægelser i bistadet? Kan man vha undskuddet finde ud af om der er tidspunkter fra indvintring til første tilsyn om foråret hvor biernes overlevelse er særlig kritisk truet ? Bare et par spørgsmål der var interessante at få svar på.

  #3240 Score: 0

  Lis Jacobsen
  Medlem

  fik i dag 27 februar checket alle indskud. I næsten alle indskud har bier forvildet sig ned, og er sikkert døde af kulde, men hvad er det som gnaver bierne midt over og spiser indholdet?

  Og så fandt jeg nogle indskud som var meget fugtige, nærmest drivvåde. Alle indskud har siddet med en sprække på ca 2 cm ventilationsåbning fortil (stadebunden er styrpor/EPS). Er fugten et tegn på for ringe ventilation? Hvis ja er det så en god ide at fjerne indskuddet? Alle staderne står på en 50*50*5 cm flise .

  #3241 Score: 0

  Ole Sam Nielsen
  Deltager
  35 pts

  Det er en god ide at bruge indskud i biavlen meget mere
  f.eks. kan man se hvornår at de første varroa mider løber ud af cellerne, fordi så begynder der at falder flere varroa mider ned , det er nu her sidst i februar.
  Man kan også stille en kasse under og foran flyve brættet , gerne med et net over så ikke fuglene fjerner det der bliver smidt ud , der kan man også finde mange ”sjove” sygdomstegn

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.