Erfaring med presning af honning

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Erfaring med presning af honning

This topic contains 7 svar, has 4 stemmer, and was last updated by  Peder Frølund Buch 4 years, 9 months siden.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #3487 Score: 0

  Jeg her helt ny i faget, og jeg vil gerne vide, om der er nogen, som har erfaring med presning af honning samt rengøring af presser. Når jeg taler med andre biavlere, så bruger de slyngemetoden, og de taler om, at der er meget svært at gøre presseren ordentligt ren.

  #3501 Score: 0

  Palle Frejvald
  Deltager
  10 pts

  Når jeg presser honning ud, så bruger jeg en lille frugtpresse. Det letteste er at mase tavlerne med honning til en grød inden det hele hældes i pressen. Jeg har altid en pressepose i pressen, så kryber der ikke meget voks ud gennem pressens sider. Honningvoksgrøden står lidt i pressen mens det meste honning render fra. så fylder jeg mere i, osv. Når der til sidst ikke er plads til mere afdryppet voks i pressen, begynder selve presningen. Presset har jeg på i op til et døgn, der kan dryppe honning ud ret længe, mens der er pres på.

  Vokset ender som en hård klump i bunden af presseposen, som så hives ud af pressen. Vrangen ud på posen og voksklumpen smeltes i solvokssmelteren.

  Rengøring er efter min mening, lige så let som at gøre en slynge ren, (jeg har slynget honning i mange år). Koldt vand opløser al honning. Vokset der sidder i posen, er også ret nemt at skylle og nulre ud.

  #3502 Score: 0

  Super. Tak for svar og din fine vejledning. Jeg vil kaste mig ud i det med en lille presser til en start.

  #3567 Score: 0

  Følgende denne tråd:

  Jeg har investeret i en vandtrykspresse. Fint med presningen, men rengøring af sien står for mig stadig som en stor opgave – at få voksen af sien så den er klar igen.

   

  #3569 Score: 0

  Det var pudsigt, fordi mens du skrev forsøgte vi at presse en tavle i den klassiske model. Vi glemte faktisk at anvende de presseposer, som fulgte med, men kunne det ikke løse problemet med voksen, hvis du anvendte sådan en pose?

  #3572 Score: 0

  Jo, og det bliver med pressesæk næste gang 🙂 Så ser vi om det ikke er bedre.

   

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 8 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.