Dronningudskiftning

FORUM FOR BIAVLERE Forums Praktisk biavl Dronningudskiftning

This topic contains 1 svar, has 2 stemmer, and was last updated by  Bo Brebøl 3 years, 4 months siden.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5068 Score: 0

  hej

  Jeg har hørt nogle ældre biavlere der siger, at de lader bifamilierne selv klare dronningeskiftet, dvs. at familien selv udskifter dronningen når hun er blevet for dårlig, og så accepterer en mindre effektiv bifamilie. Hvad mener man om denne metode, er dette helt galt. Når jeg tænker på de vilde bier i det fri og hvordan bifamilierne overlevede for 1000 år siden, ved selv at foretage dronningeudsiftningen, kan det vel ikke være helt galt.

  Er grunden til, at vi som biavlere selv skal foretage dronningeudskiftningen alene, at vi skal sikre en ydedygtig, sund og let håndterlig familie.

  med venlig hilsen
  Leif Kjærgård

  #5070 Score: 0

  Bo Brebøl
  Deltager
  6 pts

  Om du vil drive biavl med tilfældige dronninger eller dronninger, der er avlede efter sygdomsresistens, sværmtolerance, tavlefasthed og fredelighed må være et personligt valg. Det kan afhænge af, om du blot vil observere biernes udvikling og trivsel – eller mangel på samme – eller du ønsker færre bekymringer og mere honning i stadet. Du bør dog altid huske at passe dine bier, så de ikke spreder sygdomme til andre.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.