Danmarks Naturfredning Forening mener om bier

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Danmarks Naturfredning Forening mener om bier

This topic contains 2 svar, has 2 stemmer, and was last updated by  Ole Sam Nielsen 3 years, 11 months siden.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #4533 Score: 0

  Ole Sam Nielsen
  Deltager
  35 pts

  Danmarks Naturfredning Forening

  Mener om Vilde bier

  Blandt de 1500 Plantearter i Danmark er 80 % Insekt Bestøvet af Honningbier og de 280 arter af vilde bier.

  Danmarks Naturfredning mener at honningbier kan presse vilkårene for de vilde bier yderligere, derfor skal der som minimum udlægges beskyttelses soner på 800 m. mellem honning-bistader og beskyttede naturområder, og i Landbrugslandet i videst mulig omfang så langt fra markskel og naturområder for at reducere en evt. konkurrence.

  Se, Under vilde bier

  https://www.dn.dk/politikker/

  ps. Hvor mener Danmarks Biavler forening  at man kan holde honning-bier i fremtiden, og hvor de kan overleve.

   

  #4541 Score: 1

  Bo Brebøl
  Deltager
  6 pts

  Danmarks Biavlerforening har den opfattelse, at man fortsat skal kunne holde bier over hele landet. Danmarks Biavlerforening har dog udtrykt forståelse for, at man måske i helt specielle tilfælde skal udvise en vis tilbageholdenhed, hvis der er særlige grunde til det, men hovedreglen skal være, at honningbien er en naturligt hjemmehørende art overalt i Danmark.

  Danmarks Naturfredningsforening fremlagde deres forslag til 800-meter zoner i 2018. Det var en forening i splittelse med sig selv, der anbragte dette punkt nederst blandt en række i øvrigt fornuftige punkter om at beskytte biernes levesteder og føre skrappere kontrol med godkendelsen og anvendelsen af pesticider.

  Hvis målet om 30% beskyttet natur + 800-meter zoner blev gennemført, ville det blive næsten lige så umuligt at placere almindelige honningbier som det i dag med forhenværende landbrugs- og miljøminister Esben Lunde Larsens umulige regler er at placere økologisk godkendte bier i Danmark. Der findes under 20 økobiavlere. Det lave tal skyldes ikke manglende interesse, men det meget stramme regelsæt. Vi må se frem til, at den nuværende minister retter op på dette og ikke køber Danmarks Naturfredningsforenings forslag om 800-meter zoner.

  Danmarks Biavlerforening arbejder på et sagligt grundlag for at sikre, at honningbien fortsat kan findes overalt i Danmark. De vilde bier er så specialiserede i deres valg af redeplads og fødekilder, at konkurrence normalt ikke forekommer.

  This post has received 1 vote up.
  #4542 Score: 0

  Ole Sam Nielsen
  Deltager
  35 pts

  Tak for det svar

  Men jeg syntes, at det er tid nu til at tage den diskussion i bi-nævnet, jeg er så træt af alle de dumme ting der er besluttet i de sidste mange år , nu må det være nok.

  Ikke flere  begrænsninger , for bier og biavlere, Tak

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.