Bier indtager ikke føde

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Bier indtager ikke føde

This topic contains 3 svar, has 3 stemmer, and was last updated by  Davor Pranjic 6 years, 9 months siden.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #1992 Score: 0

  Hej

  Jeg har frataget honning i søndags, og samtidig med det har jeg givet dem flydende foder 60% sukker opløsning i en foderkasse. I går har jeg været ude bare for at kontrolere om at alt var i orden, men til min store forskrækkelse har jeg konstateret at de har ikke rørt den føde. De er slet ikke intereseret i det. De har ikke ret meget deres egen honning tilbage, så jeg ved ikke hvad er der galt.

  Jeg har brugt den sammer foder til en anden familie, og de tager den velivillig.

  Hvad kunne det være? I forbindelse med honningfratagelse har jeg set dronning går rundt. Jeg har ikke pillet den ramme hvor hun sad.

  De er ellers meget rolige, og stikker ikke. Familien er stærk og den har givet meget honning i år. Dronning er fra sidste år.

  Har I nogle gode bud på hvorfor de ikke gider at tage foder, og hvordan jeg “tvinger” dem til det.

  #1995 Score: 0

  Jeg ville vente og se om de ikke begynder at tage føden til sig om nogle dage. Det lyder underligt hvis de slet ikke tager føde til sig, men de nyder sommeren og har åbenbart ikke travlt med at tage foder ned.

  vh. Klaus Ankerstjerne Eriksen

  #1996 Score: 0

  Flemming Bech Thorsen
  Deltager
  4 pts

  Der kan være tale om for stort varroatryk og dermed virusinfektion, men du skriver at familien er stor, så det lyder lidt mærkeligt. Prøv at provokere dem ved at dryppe lidt flydende foder direkte på bierne, men pas på, at du ikke spilder foder uden for stadet, det kan resultere i røveri!

  #1998 Score: 0

  Hej

  Tak for jeres svar. Problemet ser ud til at løse sig selv. Jeg har tjekket dem i går aftes, og det ser ud til at de er begyndt at kravle op for at smage på føden. Det var en del bier ope i foderkassen. Jeg har drypper nogle få dråber af føden på dem og det ser ud til at virke.

  Det kan være noget om det at de hygger sig og har det ikke travlt med med føden.

  Varoatrykker har jeg ikke kunne konstatere visuelt, men jeg starter med behandlingen snarest.

  Venlig hilsen

  Davor

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.