at forbyde Honningbier

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat at forbyde Honningbier

This topic contains 1 svar, has 2 stemmer, and was last updated by  Børge Bang 7 months, 1 week siden.

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #6803 Score: 0

  Ole Sam Nielsen
  Deltager
  35 pts

  Der var i aften lige efter TV avisen en udsendelse om bier , dog var det ren propaganda for vilde vier , der var bonderøven og DD Hansen og Yoko Loise Dupon der førte sig frem på skærmen.

  De nedgjorde Honningbierne til kun at være et husdyr , og glemte at Honningbier og vilde bier har levet side om side i 10.000 år.

  De fremførte at det kun var de vilde bier der var truet , og påstod at der i 1960 var 53 millioner Honning-bi-familier  i verden og der i 2019 var 89 millioner honning-bi-familier i verden. Hvis det er som i Danmark , så sagde man for få år siden at der vat 170.000 honning-bi-familier i Danmark ,det var hvad man fik tilskud til,  siden hen er man kravlet lidt ned af træet. Men ca. 7 bifamiljer  i gennemsnit pr biavler er et godt gæt.

  Honningber er presis lige så truet som de vilde bier og af samme årsag , nemlig at der mangler mad især ude på landet og der bliver sprøjtet alt alt for meget det gør jo at de bliver svækket og bliver syge .

  Men at forbyde Honningbier som man nu har gjort i snart 10 år , er tosset.

  Honningbier er forbudt i Nationalparker , og på alle Dansk naturfonds arialer og Naturstyrelsen tolker loven L229 som om at der heller ikke må være honningbier i Urørte skove.

  Mine Honningbier kan ikke overleve hvis ikke de får noget forskelligt pollen om efteråret og det får de ikke ude på Landet.

   

  #7105 Score: 0

  Børge Bang
  Deltager
  1 pt

  Konkurrerer om nektar – har vi plads til både avlede og vilde bier?

  Forskere fra Aarhus Universitet har fået EU-midler for at få klarhed på området.
  Christopher John Topping fra Institut for Ecoscience, som leder forskningscentret SESS og står i spidsen for den danske del af det nye forskningsprojekt, som har fået navnet “Better-B” har fået 6 millioner euro (44,6 millioner kroner) af Horizon Europe og løber over fire år fra 2024 til 2028. Målet er at udvikle bæredygtig biavl gennem en række forskellige forskningsprojekter.

  Link til artikel: https://landbrugsavisen.dk/mark/konkurrence-om-pollen-og-nektar-har-vi-plads-til-b%C3%A5de-avlede-og-vilde-bier

Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.