Agressive bier eller for lille have

FORUM FOR BIAVLERE Forums Åben debat Agressive bier eller for lille have

This topic contains 4 svar, has 5 stemmer, and was last updated by  Eigil Wiwe 3 years, 1 month siden.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5419 Score: 0

  Vi har i år rigtig mange bier – ved første check var der næsten ingen døde bier – de har masser af mad og vand udenfor. Vi har sat ekstra magasin i trugstadet og isat jomfrutavler. Den store familie som vi efterhånden har er dog blevet meget generende, idet vores have er lille og de konstant flyver op på terrassen og virker alt andet end venligsindede. Hvad gør vi? vi har børnebørn og vil derfor ikke risikere at vi ikke kan have dem til at lege i haven uden at bierne er agressive. Tænker om vi skal sælge – i fald det bliver udfaldet – hvor gør man det – og hvad tager man for en stor bifamilie i et trugstade. Jeg ønsker jo ikke at aflive en stor familie, men situationen lige nu er ikke holdbar. Vi vil være glade for input til vores lidt dårlige situation.

  #5420 Score: 0

  Keld Ole Gade
  Deltager
  1 pt

  Hej

  Det vil næsten altid hjælpe at udskifte dronningen, så vil de gale bier dø ud i løbet af en god måneds tid . Prøv at give kunsttavler i stedet for jomfrutavler, så har bierne noget fornuftigt at tage sig til. Jeg smelter alle tavler om efter sæsonen. Til foråret får de kun nye kunsttavler.

  Hilsen Ole

   

  #5423 Score: 0

  Martin Gejl
  Medlem
  -1 pt

  Ud over som nævnt at skifte dronning kan det også have noget med stadets placering.

  Hvis du sørger for der er en høj hæk eller plankeværk ca 1 m foran flyvesprækken vil bierne søge opad og ikke være så “lavtgående”.

  #5430 Score: 0

  Jørgen Bilstrup Vestergaard
  Medlem
  3 pts

  Har overvintrende bier tendenser til at være mere aggressive om foråret, end de var i efteråret?

  #5435 Score: 0

  Eigil Wiwe
  Medlem
  -1 pt

  Jeg var udsat for at én ringede og klagede over at mine bier havde overfaldet hende og hunden da de gik forbi ude på fortorvet. Det var en dag det havde været høj solskin og temperaturen var fire grader. Bierne havde sat sig på hunden og på hende, men ingen var blevet stukket. Hun mente at bierne holdt til i hækken og var ved at stikke af.

  Jeg prøvede at forklare dette fenomæn ved at bierne i det kolde forår søgte mod varme steder for ikke at blive for kolde. Her i foråret flyver bierne ofte lavt for at udnytte varmen fra den opvarmede jord. Ligesom man ved eftersyn kan mærke at bierne søger mod hænder uden at ville stikke, men udnytte hændernes varme.

  Da jeg gik ud og kikkede udenfor kunne jeg se at bierne søgte ind mod de tynde kviste i ligusterhækken. De havde sikkert endnu lidt varme fra solskinnet.

  Desværre jeg havde forventet forår og solskærmen var taget ned, ellers havde de nok holdt sig inde.

  Nå ja det var nu heller ikke ment som en klage, men bare en advarsel om at mine bier var ved at stikke af.

  Med venlig hilsen

  Eigil Wiwe

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.