Svar til: Honning der skiller

FORUM FOR BIAVLERE Forums Honning og andre biprodukter Honning der skiller Svar til: Honning der skiller

#835 Score: 1

Palle Frejvald
Deltager
10 pts

Der kan godt ske gæring selv om vandprocenten er under de 18 (tør honning), hvis der er for mange gærceller i honningen. Gæringen kan virke selvforstærkende, når den først er begyndt, det gør den i overfladen.

Det ser for mig ud som om, din honning har været rørt rundt af din kunde. Normalt vil den flydende del ligge øverst, ikke som et lag midt nede i glasset. Mange gærceller sammen med varm opbevaring (stuetemperatur), kan være årsagen. Og når så kunden har rørt gæren ned i honningen kan det kun gå galt.

Og nu kom Flemming med et svar før mig, men dybest set, er vi vist ret enige.

This post has received 1 vote up.
  • Dette svar blev ændret 7 years, 4 months siden af  Palle Frejvald.