varroa

This topic contains 4 svar, has 3 stemmer, and was last updated by  Irmgard Kolb 7 years, 3 months siden.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #1195 Score: 0

    Irmgard Kolb
    Deltager
    3 pts

    Jeg har sådan gået og tænkt på, hvordan er livscyklus hos varroa? Vi ved jo nok allesammen, at en voksen hun kravler ned i en celle og lægger æg. Vi ved også, de voksne varroa sætter sig på bierne og suger “blod”. Men hvad ellers? Slipper varroamiden, når den er mæt? Hvad laver den så? Hvor tit spiser den? Hvornår er den så vidt, at den vil ned i cellen og lægge æg? Hvor gammel bliver den? Er der tidspunkter, hvor de er mere sårbar?

    Jeg tænker, man skal kende sin fjende, for at bekæmpe den.

    #1198 Score: 0

    Steen Horshauge
    Deltager
    4 pts
    #1199 Score: 0

    Irmgard Kolb
    Deltager
    3 pts

    Jo, det gav lidt svar. Men hvad med den gamle mide? Hvis bien  kryber, kryber miderne også. Finder den gamle så en bi, eller måske en ny celle at lægge æg i? Hvor mange gange kan den kravle ned i en celle og lægge æg? Hvor gammel bliver den?

     

    #1223 Score: 1

    Ole Kilpinen
    Deltager
    8 pts

    Ja, når bien kryber, forlader miderne også den brugte yngelcelle.

    Den gamle mide vil kravle over på en voksen bi (helst en ung bi som kan føre hende til nye yngelceller), som den sidder på i nogle dage, måske en lille uges tid. Man ved ikke rigtig hvor meget de har brug for denne pause, mellem æglægningerne. I laboratoriet kan man godt få den gamle mide til at lægge æg igen hvis man anbringer hende i en ny yngelcelle, men ude i bistadet vil der som regel gå nogle dage. Hvis æglægningen forceres er der måske en tendens til at mideynglen ikke er så levedygtig.

    På samme måde har man i laboratoriet vist at en hunmide kan gennemføre op til 7 æglægningsrunder, men i praksis er det nok ikke mere end 2-3 bilarver/pupper, hun kan nå at parasitere.

    This post has received 1 vote up.
    #1238 Score: 0

    Irmgard Kolb
    Deltager
    3 pts

    Tak for svarene. Så blev jeg det klogere.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.