oxalsyre

This topic contains 4 svar, has 5 stemmer, and was last updated by  Flemming Vejsnæs 7 years, 4 months siden.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #1044 Score: 0

    Irmgard Kolb
    Deltager
    3 pts

    Og så kommer jeg på sjove tanker. Ang. oxalsyre. Når vi har dryppet oxalsyren har jeg hørt, at bierne ikke spiser den. De flytter måske kun rundt på den, når de pudser hinanden efter drypning.

    Så er det, man siger, oxalsyren skal bruges ret hurtig efter blandingen, fordi sukker og syre danner noget giftigt for bierne. Så er det jeg tænker: når bierne ikke spiser oxalsyren, gør det så noget, at der dannes lidt giftstoffer? Er det teoretisk viden, at der ikke må bruges oxalsyre, som længe har været opblandet, eller er det afprøvet?

    #1045 Score: 0

    Bo Brebøl
    Deltager
    6 pts

    Jeg har i en snæver vending brugt en årgammel blanding af oxalsyre og sukker (stødt melis). Den havde stået køligt, men var alligevel blevet noget gullig. Virkningen var ok. Det kan imidlertid ikke danne basis for en anbefaling, det vil kræve gennemførelse af en sikker forsøgsrække, og da blandingen er billig, er det fornuftige råd altid at bruge en frisk blanding.

    #1049 Score: 0

    Palle Frejvald
    Deltager
    10 pts

    Helt ud fra hukommelsen (du må derfor ikke bede om dokumentation), så kan der findes småskader i nogle biers spiserør og svælg efter oxalsyredrypning. Med andre ord i al fald nogle bier indtager væsken.

    En klog mand sagde engang, at en arbejder i foråret er en krone værd (var det 25 ører?)  Der skal ikke dø ret mange arbejdere af forgiftning, før det er en meget dårlig forretning at gemme oxalsyreopløsningen.

    #1050 Score: 0

    Henrik Andersen
    Deltager
    4 pts

    Hvis der er nogen der vil købe mine bier 1. maj á 1 kr pr stk. Så bare skriv til mig.

    #1056 Score: -1

    Flemming Vejsnæs
    Deltager
    10 pts

    Mens dronningen taler, så kan jeg da lige give mit svar. Hvis du lader din oxalsyre blanding stå dannes stoffet HMF. Det som vi også kender fra opvarmning og langtidsopbevaring af honning. Bliver indholdet for højt, er dette stof giftigt for bierne. Derfor er vi altid meget forsigtige. Oxalsyre virker som et kontaktmiddel, men vi kan ikke være sikre på at bierne også smager på det. Derfor, for en sikkerhedsskyld, bør man ikke opbevare oxalsyre for lang tid. Hvis du ønsker at gemme det, så skal det opbevares koldt og mørkt. Undersøgelser viser at så kan det godt holde sig i 1/2 års tid. Men min vurdering er at oxalsyre er så billigt, at man bør smide overskydende oxalsyre væk, i stedet for at opbevare det.  Godt nytår.

    This post has received 1 vote down.
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.